Go Back
5 απο 1 ψηφο

Τραγανός και ζουμερός γύρος μανιταριών με την πιο umami σάλτσα

Μανιτάρια μαριναρισμένα με τις ώρες, ψημένα σε φουλ φούρνο, παρέα μια πεντανόστιμη σάλτσα από τα ζουμιά τους.
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ 20 minutes
ΘΑ ΨΗΣΕΙΣ 40 minutes
2 ώρες
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 3 ώρες

Υλικά

  • 50 γρ. Hellmann’s Honey BBQ sauce
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους και πορτομπέλο
  • καλαμάκια για σουβλάκια
  • 1 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτάλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας Hellmann’s Mild μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας Hellmann’s Real μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 30 ml κόκκινο κρασί
  • ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 πίτες για σουβλάκια
  • πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψί, ρίξε την Honey BBQ sauce, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε. Καθάρισε τα μανιτάρια σου, ρίξε τα μέσα στην μαρινάδα, και ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου για να πάει παντού. Άφησέ τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά όλη νύχτα μέσα στο ψυγείο.
    50 γρ. Hellmann’s Honey BBQ sauce, ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο, ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 500 γρ. μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 240ºC, στο γκριλ.
  • Βρέξε τα ξύλινα καλαμάκια σου για να μην καούν, και πέρασε τα μανιτάρια. Επειδή τα μανιτάρια είναι μεγάλα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις 3-4 καλαμάκια για τον κάθε “γύρο”.
    καλαμάκια για σουβλάκια
  • Βάλε τα μανιτάρια σου σε ένα ταψί, έτσι ώστε οι άκρες από τα ξυλάκια να ακουμπάνε στο χείλος του ταψιού και τα μανιτάρια να είναι στον αέρα. Βάλε το ταψί στον φούρνο, και ψήσε τα μανιτάρια μέχρι να αρχίσουν να αποκτούν μαύρα κομματάκια από έξω, για περίπου 35-40 λεπτά, γυρίζοντας τα πλευρά περιστασιακά.
  • Όσο ψήνονται τα μανιτάρια, ετοίμασε τα τόπινγκς σου. Κόψε το λάχανο σε λεπτές φέτες, τρίψε το καρότο, κόψε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, ψιλόκοψε τον μαϊντανό. Τηγάνισε τις πατάτες.
    Και ετοίμασε τη σως ανακατεύοντας την μουστάρδα, την μαγιονέζα και τον χυμό λεμονιού.
    1 κούπα λάχανο, 1 καρότο, 1 κρεμμύδι, 2 κουτάλιές της σούπας μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας Hellmann’s Mild μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας Hellmann’s Real μαγιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Όταν ψηθούν τα μανιτάρια, βγάλε τα από τον φούρνο, αφαίρεσε τα καλαμάκια και χοντρόκοψέ τα.
  • Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξε μέσα το ζουμί από τα μανιτάρια, το κρασί, το βούτυρο, και ανακάτεψε μέχρι να μειωθεί το υγρό στο μισό και να πήξει η σάλτσα.
    30 ml κόκκινο κρασί, ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Και σέρβιρε. Ζέστανε τις πίτες σου, βάλε από μία κουταλιά σως μουστάρδας, μανιτάρια, τα λαχανικά, πατάτες, και την σως από τον ζωμό των μανιταριών, και όρμα!
    2 πίτες για σουβλάκια, πατάτες τηγανητές
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Vegetarian, Λαχανικά, Σάντουιτς