Go Back

Χούμους bowl με πικάντικα φυτικά κεφτεδάκια

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutes

Υλικά

  • 1 κούπα βρασμένα ρεβύθια
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1 λεμόνι , τον χυμό του
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο , ξεχωριστά
  • 1-2 παγάκια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας από το ζουμί των ρεβυθιών
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5-6 Garden Gourmet vegan balls
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουκουνάρι
  • ½ μικρό κρεμμύδι
  • ½ ντομάτα
  • ½ αγγουράκι
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • πίκλες
  • σουμάκ προαιρετικά
  • πίτες ή ψωμί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Eτοίμασε το χούμους. Σε ένα μπλέντερ, ρίξε όλα τα ρεβύθια εκτός από μία κουταλιά, το σκόρδο, το ταχίνι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τον χυμό από το μισό λεμόνι, το κύμινο, 1 παγάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι, και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά. Το παγάκι θα κρατήσει χαμηλά τη θερμοκρασία, έτσι το χούμους σου θα είναι βελούδινο και γυαλιστερό. Δοκίμασε, και πρόσθεσε και όσο από το υπόλοιπο λεμόνι χρειάζεται. Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό, ρίξε το ζουμί από τα ρεβύθια, 1 κουταλιά τη φορά και ξαναχτύπα. Χτύπα 2-3 λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα, για να γίνει το χούμους σούπερ κρεμώδες. Στο τέλος δοκίμασε και πρόσθεσε κι άλλο λεμόνι, αλάτι, κύμινο ή ταχίνι, ανάλογα με τις γεύσεις σου.
    1 κούπα βρασμένα ρεβύθια, 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι, 1 λεμόνι, ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1-2 παγάκια, 2-3 κουταλιές της σούπας από το ζουμί των ρεβυθιών, πιπέρι, αλάτι
  • Παράλληλα, βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ρίξε μέσα το μπούκοβο, το κύμινο, και το σκόρδο ολόκληρο, και άφησέ τα να βγάλουν τα αρώματά τους, περίπου 1 λεπτό.
    ¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο, ¼ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου, 2 σκελίδες σκόρδο
  • Βγάλε τα σκόρδα, κράτα τα στην άκρη. Ρίξε μέσα στο τηγάνι τα Garden Gourmet vegan balls, την πάπρικα, δυνάμωσε λίγο την φωτιά, και άφησέ, τα να ψηθούν.
    5-6 Garden Gourmet vegan balls, ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Σε 4 λεπτά, ρίξε μέσα και μια κουταλιά ρεβύθια, και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν τραγανά, για περίπου 3 λεπτά.
  • Τέλος ρίξε μέσα και το κουκουνάρι, και άφησέ το να πάρει λίγο χρώμα, περίπου ένα λεπτό, και βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά.
    1 κουταλάκι του γλυκού κουκουνάρι
  • Όσο ψήνονται αυτά ψιλόκοψε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αγγούρι και τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό, ρίξε τα σε ένα μπολ με αλάτι και λίγο λεμόνι, και ανακάτεψε.
    ½ μικρό κρεμμύδι, ½ ντομάτα, ½ αγγουράκι, 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο ή μαϊντανό, αλάτι
  • Και πάμε για συναρμολόγηση. Πάρε ένα μπολ, άπλωσε το χούμους, από πάνω τα vegan balls, τα ρεβύθια και το κουκουνάρι που ήταν στο τηγάνι, την σαλάτα με τα ζουμάκια της, πίκλες, και πασπάλισε με λίγο σουμάκ. Πάρε πίτες, και όρμα.
    πίκλες, σουμάκ, πίτες ή ψωμί

Σημειώσεις

Για βελούδινο χούμους, χρησιμοποίησε ρεβύθια χωρίς φλούδα, ή ξεφλούδισε τα ρεβύθια σου πριν τα χτυπήσεις.
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Ανατολίτικη
Λέξεις-κλειδιά: Bowl, leftovers, Vegan, Vegetarian