Άσε το λάδι ή το βούτυρο στην άκρη, και τηγάνισε τα αβγά σου σε κρέμα γάλακτος, για τα πιο κρεμώδη και καραμελωμένα αβγά που έχεις φάει.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 10 minutesλεπτά
Υλικά
2-3κουταλιές κρέμα γάλακτος 35%
αλάτι
σκόρδο σε σκόνη προαιρετικά
2αβγά
λάδι τσίλι ή άλλη καυτερή σως προαιρετικά
φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα
ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πάρε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό. Χωρίς να ανάψεις την φωτιά, ρίξε μέσα αρκετή κρέμα γάλακτος για να καλύψει τον πάτο με ένα λεπτό στρώμα, ρίξε το σκόρδο αν χρησιμοποιείς, αλάτι, και σπάσε μέσα τα αβγά.
Άναψε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Η κρέμα θα αρχίσει να βράζει και να διαχωρίζεται. Όταν αβγά σχεδόν γίνουν και η κρέμα έχει διαχωριστεί και έχει στεγνώσει σχεδόν όλη, βγάλε το τηγάνι από την φωτιά. Αν τα αβγά κοντεύουν να γίνουν και η κρέμα δεν έχει στεγνώσει, βγάλε λίγη με ένα κουτάλι. Αν πάλι η κρέμα έχει στεγνώσει αλλά τα αβγά δεν έχουν γίνει, καπάκωσε για ένα λεπτό για να ψηθούν τελείως. Το από κάτω πρέπει να είναι καραμελωμένο, οι κρόκοι ρευστοί, και τα ασπράδια καλυμμένα από κρέμα.
Πασπάλισε με τη σως και τα φρέσκα μυρωδικά, πάρε ψωμούρα, και όρμα, απευθείας μέσα από το τηγάνι.
Σημειώσεις
Εγώ έβαλα σκόρδο που πάει τέλεια με την κρέμα, λάδι τσίλι γιατί την βρίσκω με τα καυτερά, και σχοινόπρασο. Μπορείς να δοκιμάσεις οτιδήποτέ άλλο σε μυρωδικό, μπαχαρικό ή σως, και να έχεις άλλα αβγά κάθε φορά.