Go Back

Μακαρονάδα με σάλτσα καπρέζε (caprese) χωρίς μαγείρεμα

Πένες με ντοματίνια, βασιλικό και μοτσαρέλα, που μπορείς να τις φας ζεστές σαν μακαρονάδα ή κρύες σαν μακαρονοσαλάτα. Το τέλειο γεύμα για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. 
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutes

Υλικά

  • 250 γρ. MISKO πέννε ριγκάτε τρικολόρε
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ λεμόνι , το ξύσμα και τον χυμό του
  • 5-6 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 1 μπάλα 125 γρ. μοτσαρέλα ή μπουράτα σε θερμοκρασία δωματίου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίξε τις πέννες, και βράσε τες για όσο χρόνο λέει η συσκευασία.
    250 γρ. MISKO πέννε ριγκάτε τρικολόρε
  • Σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ, χτύπα το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τα μισά φύλλα βασιλικού, το λάδι και λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν πάστα. Πρόσθεσε γύρω στα 10 ντοματίνια και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους.
    Μετέφερε σε ένα μεγάλο μπολ, όπου ρίξε και τα υπόλοιπα ντοματίνια, τα οποία μπορείς είτε να τα ζουλήξεις με τα χέρια, ή να τα ψιλοκόψεις αν θες να γλιτώσεις το χάος. Αλατοπιπέρωσε και άφησέ τα στην άκρη.
    1 σκελίδα σκόρδο, ½ λεμόνι, 5-6 φύλλα βασιλικού, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 400 γρ. ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι
  • Όταν οι πέννες είναι έτοιμες, κράτα 1 κούπα από το νερό που έχουν βράσει, και σούρωσέ τες. Ρίξε τες αμέσως μέσα στο μπολ με τα ντοματίνια, και ανακάτεψε πάρα πολύ καλά μέχρι η σάλτσα να γίνει κρεμώδης και να καλύψει καλά όλα τα μακαρόνια. Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια, μια κουταλιά τη φορά.
  • Σέρβιρε αμέσως. Χώρισε τα ζυμαρικά σε δύο βαθιά πιάτα (ή σε ένα πιάτο και ένα τάπερ), χώρισε τη μοτσαρέλα με τα χέρια και μοίρασέ την από πάνω, πρόσθεσε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού κομμένα με το χέρι, και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Μπορείς να την φας επί τόπου, ή να τη βάλεις στο ψυγείο για να την φας την επόμενη σαν μακαρονοσαλάτα.
    5-6 φύλλα βασιλικού, 1 μπάλα 125 γρ. μοτσαρέλα, πιπέρι
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Ιταλική, Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά, σαλάτα