Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα με αβγό, σπαράγγια και μυρωδικά
Ένα ελαφρύ, δροσερό και χορταστικό γεύμα, ότι πρέπει για τις πρώτες ζέστες της Άνοιξης. Μην ψάχνεις άλλο τι θα φας πάλι σήμερα. Το βρήκες.
Υλικά
5-6baby πατάτες
10-12σπαράγγια
1αβγό
2φρέσκα κρεμμυδάκια
½λεμόνιτον χυμό του
¼κουταλάκι του γλυκού σουμάκπροαιρετικά
1κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½κουταλάκι του γλυκού χάρισα προαιρετικά
2κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (άνιθο, κόλιανδρο, σχοινόπρασο ή μυρώνια)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλε τις πατάτες σε μία μικρή κατσαρόλα, βάλε αρκετό νερό ώστε να τις σκεπάσει κατά 3 εκ και αλάτισε. Μόλις το νερό βράσει, χαμήλωσε την φωτιά σε μέτρια καπάκωσε και βράσε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να τρυπιούνται με ένα πιρούνι, περίπου στα 10-12 λεπτά από την στιγμή που έβρασε το νερό. Στο σημείο αυτό ρίξε και τα σπαράγγια, άφησε τα να βράσουν 2-3 λεπτά και σούρωσε.
5-6 baby πατάτες, 10-12 σπαράγγια
Παράλληλα βράσε το αβγό, όσο σου αρέσει. Εγώ το προτιμώ στα 7 λεπτά για να είναι ρευστός ο κρόκος.
1 αβγό
Όσο βράζουν τα διάφορα, ετοίμασε την πίκλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψιλόκοψε τα, βάλε τα σε ένα μπολάκι, με λίγο αλάτι και το σουμάκ, ρίξε τον χυμό λεμονιού, και ανακάτεψε καλά.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ½ λεμόνι, ¼ κουταλάκι του γλυκού σουμάκ, αλάτι
Αν χρησιμοποιήσεις χάρισα, ανακάτεψέ την σε ένα μπολάκι με το ελαιόλαδο για να αραιώσει. Αν όχι, προχώρα κανονικά στο επόμενο.
½ κουταλάκι του γλυκού χάρισα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Και σέρβιρε: σε ένα μπολ βάλε τις πατάτες και τα σπαράγγια, πασπάλισε με τα μυρωδικά σου, και τα κρεμμυδάκια με το λεμονάκι τους, καθάρισε το αβγό και κόψε το από πάνω. Ολοκλήρωσε με το ελαιόλαδο (με την χαρίσα ή χωρίς), φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάρε πιρούνι, και όρμα.
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Σημειώσεις
Αντί για σπαράγγια μπορείς να βάλεις πράσινα φασολάκια, κουκιά, ή και όλα αυτά μαζί.