Go Back

Μπέργκερ σολομού με κρεμώδη σως γλυκιάς πιπεριάς

Ένα διαφορετικό μπέργκερ από σολομό, παρέα με όχι μία αλλά δύο σως! Ό.τι πρέπει για τα καλοκαιρινά σου μπάρμπεκιου.
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 30 minutes

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας Hellmann’s real μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο προαιρετικά
  • 4 κουταλιές της σούπας Hellmann’s Honey BBQ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σκόνη προαιρετικά
  • 250 γρ. σολομό
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα κόλιανδρου
  • 3 κουταλιές της σούπας βρώμη ή τριμμένη φρυγανιά
  • 2 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 αβοκάντο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Άναψε την ψησταριά ή βάλε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει καλά, και λάδωσε τα με λίγο ελαιόλαδο.
    ελαιόλαδο
  • Ψήσε τα λαχανικά για τη σως πιπεριάς: Κόψε τη πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια και βάλε τη στη σχάρα. Κόψε από το κρεμμύδι το μεσαίο κομμάτι και βάλε το στην άκρη, και το πάνω - κάτω βάλε τα στη σχάρα. Κόψε το λεμόνι στη μέση, και βάλε το στη σχάρα με το κομμένο μέρος προς τα κάτω. Και ψήσε τα, γυρίζοντας τα μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν οι πιπεριές, περίπου 20 λεπτά.
    1 κρεμμύδι, 1 λεμόνι
  • Ετοίμασε τη σως πιπεριάς: Βάλε σε ένα μπλέντερ, τη ψημένη πιπεριά, το ψημένο κρεμμύδι, τη ψίχα από το λεμόνι, το σκόρδο, τη Hellmann’s Real μαγιονέζα, την πάπρικα, το θυμάρι ή τη ρίγανη, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, και πολτοποίησε καλά. Δοκίμασε, βάλε αλάτι και πιπέρι, και πρόσθεσε λίγο λεμόνι ακόμα αν χρειάζεται.
    1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας Hellmann’s real μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα, ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη, ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι
  • Ετοίμασε την BBQ σως: σε ένα μπολ βάλε τη Hellmann’s Honey BBQ, μία κουταλιά χυμό λεμόνι, τη σκόνη τσίλι, πιπέρι και ανακάτεψε.
    4 κουταλιές της σούπας Hellmann’s Honey BBQ, ½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σκόνη, πιπέρι, 1 λεμόνι
  • Ετοίμασε τα μπιφτέκια: Καθάρισε το σολομό από την πέτσα, και ψιλόκοψε τον με pulses σε ένα μπλέντερ ή με μαχαίρι. Ρίξε τον σε ένα μπολ, με τη μισή BBQ σως που ετοίμασες πιο πριν, αλάτι, τη βρώμη ή τη φρυγανιά, και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, και πλάσε σε 2 μπιφτέκια.
    Ψήσε τα μπιφτέκια σου στη σχάρα μέχρι να χρυσαφίσουν, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
    250 γρ. σολομό, 2 κουταλιές της σούπας φύλλα κόλιανδρου, 3 κουταλιές της σούπας βρώμη ή τριμμένη φρυγανιά
  • Ζέστανε τα ψωμάκια σου στη σχάρα, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
    2 ψωμάκια για μπέργκερ
  • Και πάμε για συναρμολόγηση. Κόψε το κέντρο του κρεμμυδιού σε ροδέλες, τη ντομάτα και το αβοκάντο σε φέτες. Πάρε το κάτω μέρος από το ψωμάκι. Άλειψε με τη BBQ σως. Βάλε από πάνω μαρούλι, ντομάτα, αλάτισε, ροδέλες κρεμμύδι, το μπιφτέκι, τις μισές φέτες από το αβοκάντο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, άπλωσε τη σως πιπεριάς στο πάνω ψωμάκι, καπάκωσε, και απόλαυσε.
    1 κρεμμύδι, 1 λεμόνι, 2 φύλλα μαρουλιού, 1 μεγάλη ντομάτα, 1 αβοκάντο, αλάτι
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Λέξεις-κλειδιά: Μπέργκερ, Σάντουιτς