Go Back

Δροσερή καλοκαιρινή ντοματοσαλάτα με ψάρι και ωμά κολοκυθάκια 

Το τέλειο γεύμα για τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια, που θες κάτι εύκολο, δροσερό και ελαφρύ.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 10 minutes

Υλικά

  • 1 κολοκυθάκι
  • 125 γρ. ψάρι φιλεταρισμένο χωρίς πέτσα
  • 1 ντομάτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Κόψε το κολοκυθάκι σε λωρίδες με ένα peeler λαχανικών. Αλάτισε και άφησέ το στην άκρη να βγάλει τα υγρά του.
    1 κολοκυθάκι
  • Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζέστανε λίγο ελαιόλαδο. Σκούπισε καλά το ψάρι σου, αλατοπιπέρωσε, και ψήσε το ίσα-ίσα να πάρει χρώμα, 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.
    125 γρ. ψάρι φιλεταρισμένο, αλάτι, ελαιόλαδο, πιπέρι
  • Όσο ψήνεται το ψάρι σου, κόψε τη ντομάτα σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλόκοψε τα μυρωδικά. Σκούπισε τα κολοκυθάκια ώστε να φύγουν τα ζουμιά τους και και βάλε τα όλα σε ένα μπολ με αλάτι, λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο.
    1 ντομάτα, 1 μικρό κρεμμύδι, 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ή άνηθο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, αλάτι, ελαιόλαδο
  • Μόλις ψηθεί το ψάρι, διέλυσέ το με τα χέρια σου, ρίξε το στο μπολ. Ανακάτεψε καλά. Και όρμα απαραιτήτως με ψωμί για να ρουφήξεις όλα τα ζουμάκια.
Γεύμα: Κυρίως, Σαλάτα
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Θαλασσινά, σαλάτα