Go Back

Φρυγανισμένο ψωμί με τριμμένη ντομάτα και αντζούγια

Τόσο απλό, τόσο καλοκαιρινό. Ο τέλειος μεζές. Το τέλειο γεύμα για οποιαδήποτε ώρα, όταν το θερμόμετρο βαράει πάνω από 30.
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 10 minutes

Υλικά

  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4-6 αντζούγιες
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Φρυγάνισε το ψωμί και από τις δύο πλευρές, σε φρυγανιέρα, σε τηγάνι ή στο γκριλ σε προθερμασμένο φούρνο. Όσο είναι ακόμα ζεστό, τρίψε τη μία πλευρά μανιασμένα με μία σκελίδα σκόρδο.
    2 φέτες χωριάτικο ψωμί, 1 σκελίδα σκόρδο
  • Τρίψε τη ντομάτα στη χοντρή πλευρά ενός τρίφτη μέχρι να φτάσεις στη φλούδα. Ρίξε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και ανακάτεψε.
    1 ντομάτα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι
  • Άπλωσε με ένα κουτάλι τη ντομάτα στις φέτες ψωμί, και βάλε από πάνω 2-3 αντζούγιες, ανάλογα με το μέγεθος του ψωμιού.
    4-6 αντζούγιες
  • Κόψε σε 2-3 κομμάτια, έτσι ώστε κάθε κομμάτι να έχει από μία αντζούγια πάνω. Άνοιξε μια παγωμένη μπίρα. Και όρμα.
Γεύμα: Snack, Κυρίως, Σάντουιτς
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Σάντουιτς