Φρυγάνισε το ψωμί και από τις δύο πλευρές, σε φρυγανιέρα, σε τηγάνι ή στο γκριλ σε προθερμασμένο φούρνο. Όσο είναι ακόμα ζεστό, τρίψε τη μία πλευρά μανιασμένα με μία σκελίδα σκόρδο.
2 φέτες χωριάτικο ψωμί, 1 σκελίδα σκόρδο
Τρίψε τη ντομάτα στη χοντρή πλευρά ενός τρίφτη μέχρι να φτάσεις στη φλούδα. Ρίξε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και ανακάτεψε.
1 ντομάτα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι
Άπλωσε με ένα κουτάλι τη ντομάτα στις φέτες ψωμί, και βάλε από πάνω 2-3 αντζούγιες, ανάλογα με το μέγεθος του ψωμιού.
4-6 αντζούγιες
Κόψε σε 2-3 κομμάτια, έτσι ώστε κάθε κομμάτι να έχει από μία αντζούγια πάνω. Άνοιξε μια παγωμένη μπίρα. Και όρμα.