Το λες και greek ceviche. Γαρίδες μαριναρισμένες με ντομάτες, μπόλικο λεμόνι, φρέσκο κρεμμύδι και διάφορα καλούδια. Παρέα με μια παγωμένη ρετσίνα.
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutesλεπτά
Υλικά
1ζουμερήντομάτα
1μικρόαγγούρι
1-2φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3κλαδάκια γλυστρίδας
250γρ. γαρίδες μεγάλες
1λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό του
μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψε τη ντομάτα σε κυβάκια και βάλε την σε ένα μεγάλο μπολ, με όλα της τα ζουμάκια. Ξεφλούδισέ κάποιες λωρίδες από το αγγούρι ώστε να μείνει λίγη φλούδα, αλλά να είναι τρυφερό, κόψε το σε πολύ λεπτές φέτες, πέτα το στο μπολ.Κόψε και τα κρεμμυδάκια σε πολύ λεπτές φέτες, στο μπολ και αυτά. Ξεχώρισε τα φυλλαράκια από τις γλυστρίδες, και όπως φαντάζεσαι, στο μπολ και αυτές.
Καθάρισε τις γαρίδες βγάζοντας το κέλυφος και αφαιρώντας αυτή την μαύρη γραμμή στην ράχη τους. Άνοιξε τες στα δύο κάθετα, από την ράχη. Στο μπολ.
Τελείωσε με το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο αν θες. Ανακάτεψε, και άφησέ τα 5 λεπτά στο ψυγείο.
Σέρβιρε μαζί με μπόλικο ψωμί για τις απαραίτητες παπάρες, και ένα ποτήρι παγωμένη ρετσίνα.