Go Back
5 απο 1 ψηφο

Μελωμένο κοκκινιστό κριθαρότο

Ένα από τα πιο απλά αλλά απίστευτα γευστικά κριθαράκια, με μπόλικη ζουμερή ντομάτα. Πανεύκολο, γρήγορο και ό,τι πιο comfort.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 20 minutes

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο , προαιρετικά
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 125 γρ. κριθαράκι
  • 1 μεγάλη ζουμερή ντομάτα στον τρίφτη
  • 5-6 ντοματίνια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό ζωμό λαχανικών
  • 250 ml ζεστό νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βασιλικό για το σερβίρισμα
  • φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζέστανε το ελαιόλαδο.
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Ρίξε το σκόρδο στο τηγάνι και σόταρε μέχρι να πάρει χρώμα, ρίξε το μπούκοβο, και τον πελτέ μέχρι να καραμελώσει, 2-3 λεπτά.
    ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • Ρίξε μέσα το κριθαράκι, την τριμμένη ντομάτα, τα ντοματίνια, τον ζωμό, κάλυψε με νερό, και αλατοπιπέρωσε. Ανακάτεψε, και άσε το όσο χρόνο λέει η συσκευασία από το κριθαράκι, ρίχνοντας κανένα ανακάτεμα που και που, και λίγο νερό αν χρειάζεται.
    125 γρ. κριθαράκι, 1 μεγάλη ζουμερή ντομάτα, 5-6 ντοματίνια, 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό ζωμό λαχανικών, 250 ml ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι
  • Σέρβιρε μόλις περάσει ο χρόνος ή μόλις το κριθαράκι σου μελώσει, με λίγη φέτα και μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό.
    βασιλικό, φέτα
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά