Go Back

Μακαρόνια με κιμά, χαλούμι και δυόσμο, σε ένα τηγάνι 

ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 40 minutes

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 1 σκόρδο πολτοποιημένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο , προαιρετικά
  • 300 γρ. κιμά (εγώ έβαλα vegan)
  • 60 ml κόκκινο κρασί
  • 2 ζουμερές ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250 γρ. αχιβάδες MISKO
  • 1 l ζεστό νερό ή ζωμό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
  • 60 γρ. χαλούμι τριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο. Ρίξε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα 2-3 λεπτά, μετά τον τοματοπελτέ μέχρι να καραμελώσει, 2 λεπτά, το σκόρδο και το μπούκοβο για 1 λεπτό, και ανακάτεψε.
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι, ½ κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ, 1 σκόρδο, ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • Ρίξε μέσα στον κιμά και σπάσε τον με μια ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπέρωσε, και μαγείρεψέ τον μέχρι να πάρει χρώμα, 4-5 λεπτά.
    300 γρ. κιμά
  • Σβήσε με το κρασί, και μόλις εξατμιστεί, ρίξε την τριμμένη ντομάτα, την κανέλα και το φύλλο δάφνης, ανακάτεψε και άφησέ τη σάλτσα να δέσει, για περίπου 10 λεπτά.
    60 ml κόκκινο κρασί, 2 ζουμερές ντομάτες, 1 ξυλάκι κανέλας, 1 φύλλο δάφνης
  • Ρίξε και τις αχιβάδες MISKO, σκέπασε με το ζεστό νερό, και άφησέ τη μακαρονάδα σου να βράσει όσο χρόνο λέει πάνω στη συσκευασία, ρίχνοντας κανένα ανακάτεμα που και που. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε ζεστό νερό.
    250 γρ. αχιβάδες MISKO, 1 l ζεστό νερό ή ζωμό
  • Όταν οι αχιβάδες βράσουν και η μακαρονάδα χυλώσει, βγάλε την κανέλα και τη δάφνη, ρίξε τον δυόσμο και ανακάτεψε.
    ½ κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
  • Σέρβιρε σε μπολ πάντα με μπόλικο τριμμένο χαλούμι.
    60 γρ. χαλούμι
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά