Go Back

Μακαρονάδα αλά νόρμα με μελωμένες μελιτζάνες

Μια pasta Alla Norma αλά ελληνικά, με τσακώνικες μελιτζάνες, ντοματένια σάλτσα και φρέσκο βασιλικό. Μια μακαρονάδα τόσο χουχουλιάρικη όσο και καλοκαιρινή.
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
30 minutes
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 45 minutes

Υλικά

  • 3-4 τσακώνικες μελιτζάνες σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 2 μεγάλες ζουμερές ντομάτες στον τρίφτη
  • 10-15 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου ψιλοκομμένα
  • 250 γρ ριγκατόνι , πένες ή σπαγγέτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξηρή μυζήθρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προαιρετικό βήμα, αλλά για μένα κάνει διαφορά. Κόψε τις μελιτζάνες σε φέτες, βάλε τες σε ένα σουρωτήρι, αλάτισε, και άφησέ τες 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
    Στη συνέχεια, ξέπλυνε τες και στέγνωσε τες με χαρτί κουζίνας.
    3-4 τσακώνικες μελιτζάνες, αλάτι
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο, αλάτισε και ψήσε τις μελιτζάνες σε μία στρώση, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 8 λεπτά.
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Σκούντα τες στην άκρη, και ρίξε το σκόρδο να πάρει λίγο χρώμα, 30 δευτερόλεπτα, και τον τοματοπελτέ να καραμελώσει, 2 περίπου λεπτά.
    3 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • Μέσα και οι τριμμένες ντομάτες, ο βασιλικός (κράτα λίγα φύλλα για το τέλος), αλάτι, πιπέρι, και άφησέ το να σιγομαγειρευτεί για 15-20 λεπτά, όσο δηλαδή βράζουν τα μακαρόνια σου.
    2 μεγάλες ζουμερές ντομάτες στον τρίφτη, 10-15 φύλλα βασιλικού, πιπέρι, αλάτι
  • Βάλε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει, και μόλις βράσει, ρίξε τα μακαρόνια, και μαγείρεψέ τα 1 λεπτό λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία.
    250 γρ ριγκατόνι, αλάτι
  • Ρίξε τα μακαρόνια απευθείας στην σάλτσα με μια πιρούνα μακαρονιών, πρόσθεσε λίγο από το νερό τους και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει μια ζουμερή σάλτσα.
  • Σέρβιρε αμέσως με λίγο φρέσκο βασιλικό και μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.
    ξηρή μυζήθρα
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Vegetarian, Ζυμαρικά