Σε ένα μπλέντερ, χτύπα το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά μέχρι να γίνουν πολύ ψιλοκομμένα, σαν πάστα.
1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κομμάτι τζίντζερ, 1 καυτερή πιπεριά
Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζέστανε το βούτυρο καρύδας ή το λάδι. Σώταρε την πάστα μέχρι να πάρει χρώμα και να βγάλει αρώματα, 2-3 λεπτά. Ρίξε και το κάρυ και σώταρε 30”. Μέσα και η τριμμένη ντομάτα, αλάτι, το γάλα καρύδας. Ανακάτεψε και χαμήλωσε τη φωτιά.
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο καρύδας, ½ κουταλιά της σούπας κάρυ, 1 ντομάτα, 1 κονσέρβα 400 ml γάλα καρύδας, αλάτι
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίξε το σπαγγέτι MISKO και βράσε 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία.
250 γρ. σπαγγέτι MISKO, αλάτι
Όταν βράσουν, ρίξε τα μακαρόνια απευθείας μέσα στο τηγάνι με μια πιρούνα μακαρονιών, μαζί λίγο από το νερό που έβρασαν, και ανακάτεψε καλά, προσθέτοντας κι άλλο νερό αν χρειάζεται, μέχρι να γίνει μια κρεμώδης, πηχτή σάλτσα.
Πασπάλισε με λίγο λάιμ και μυρωδικά, και σέρβιρε όπως είναι ζεστά-ζεστά.
½ lime, βασιλικό ή κόλιανδρο