Go Back

Σπαγγέτι με vegan κεφτεδάκια 

Η πιο αγαπησιάρικη και λιμπιστική μακαρονάδα, spaghetti and meatballs, στην vegan, πανεύκολη εκδοχή της
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 40 minutes

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 κονσέρβα 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
  • 12-14 Garden Gourmet vegan balls
  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζέστανε το ελαιόλαδο.
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, 5-6 λεπτά. Έπειτα τον τοματοπελτέ μέχρι να καραμελώσει, 1-2 λεπτά, το σκόρδο και το μπούκοβο μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους 1 λεπτό.
    1 κρεμμύδι, 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • Ρίξε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, τον βασιλικό, και τα Garden Gourmet vegan balls, χαμήλωσε την φωτιά, και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
    1 κονσέρβα 400 γρ. ντομάτα, 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό, 12-14 Garden Gourmet vegan balls, αλάτι, πιπέρι
  • Βάλε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει, και μόλις είναι έτοιμο, ρίξε τα μακαρόνια σου, και βράσε τα για 1 λεπτό λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία.
    250 γρ. σπαγγέτι
  • Ρίξε τα μακαρόνια απευθείας μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα με μια πιρούνα μακαρονιών, μαζί με λίγο από το νερό τους, και ανακάτεψε μέχρι να γίνει μια πλούσια σάλτσα. Πρόσθεσε και άλλο νερό αν χρειάζεται.
    αλάτι
  • Και σέρβιρε, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ακόμα φρέσκο βασιλικό.
    πιπέρι
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Vegan, Ζυμαρικά