Go Back

Κρεμώδης μακαρονάδα με παντζάρια 

Είναι μακαρονάδα. Είναι ροζ. Είναι κρεμώδης. Έχει μέσα κρυμμένα λαχανικά. Είναι πανεύκολη. Και είναι και vegan. Τι άλλο να ζητήσεις πχια;
ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Υλικά

  • 2 παντζάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μακαρόνια
  • 100 γρ. VIOLIFE Greek white
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό από λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας καρύδια
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Βάλε τα παντζάρια μέσα σε αλουμινόχαρτο μαζί με τα σκόρδα, πασάλειψέ τα με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, τύλιξέ τα καλά και ψήσε τα για 40’ ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως και να τρυπιούνται άνετα με ένα πιρούνι. Επειδή θέλουμε να τα λιώσουμε, δεν πρέπει να κρατάνε, αλλά να είναι πολύ μαλακά.
  • Όταν τα παντζάρια κοντεύουν, βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει, για όσο χρόνο λέει η συσκευασία. Σούρωσέ τα και κράτα 2-3 κουτάλες από το νερό τους.
  • Μόλις γίνουν τα παντζάρια, ρίξε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το VIOLIFE Greek white 1/2 κουτάλα από το νερό που έχουν βράσει τα μακαρόνια, τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, και χτύπα μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Αν χρειάζεται, αραίωσε με νερό από τα μακαρόνια.
  • Σε ένα μπολ, άδειασε την σάλτσα παντζαριού, ρίξε τα μακαρόνια και ανακάτεψε πολύ καλά. Πάλι αν χρειάζεται, αραίωσε με νερό από τα μακαρόνια.
  • Και σέρβιρε. Μοίρασε την μακαρονάδα σε 2 μπολ, πασπάλισε με λίγο έξτρα VIOLIFE Greek white, τα καρύδια και τον βασιλικό, και απόλαυσε την πιο ροζ μακαρονάδα!
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά