Go Back

Τραγανή πίτσα σε μπαγκέτα

Τραγανή μπαγκέτα, σάλτσα ντομάτας και λιωμένη μοτσαρέλα. Το τέλειο και το πιο εύκολο σνακ. Ή δείπνο. Ή ό,τι άλλο θες.
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 20 minutes

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + έξτρα για πασπάλισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 1 μπαγκέτα
  • 250 γρ. μοτσαρέλα
  • 10-12 φύλλα βασιλικού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C στο γκριλ.
  • Βάλε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίξε το σκόρδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, για 1 λεπτό.
    Ρίξε την τριμμένη ντομάτα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  • Άνοιξε την μπαγκέτα στη μέση, βάλε τα δύο κομμάτια σε ένα ταψί, άπλωσε από πάνω τη σάλτσα, τη μοτσαρέλα σε κομμάτια, λίγο ελαιόλαδο, και ψήσε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, 6-7 λεπτά.
  • Μόλις την βγάλεις από τον φούρνο, βάλε τα φύλλα βασιλικού, πασπάλισε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, κόψε σε κομμάτια, και απόλαυσε μαζί με την Pepsi Max σου!
Γεύμα: Snack
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Σάντουιτς