Ψήσε τα κολοκυθάκια: Ιδανικά τα κολοκυθάκια ψήνονται σε κάρβουνο ή σε φλόγα, για να έχουν καπνιστή γεύση. Επειδή στο δυάρι μου δεν έχω κανένα από τα δύο, η επόμενη καλύτερη εναλλακτική είναι το grill του φούρνου. Οπότε. Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς σε ρύθμιση γκριλ. Πλύνε τα κολοκυθάκια και στέγνωσέ τα καλά-καλά. Αν είναι υγρά, θα γίνουν στον ατμό, κι εμείς τα θέλουμε τραγανά. Βάλε τα σε ένα μεγάλο ταψί ώστε να έχουν χώρο, το οποίο έχεις στρώσει με λαδόκολλα. Βάλε το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου, και ψήσε τα για περίπου 45 λεπτά, γυρίζοντάς τα πλευρά δύο - τρεις φορές ώστε να ψηθούν γύρω-γύρω, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει και να γίνει τραγανή.
Βγάλε τα κολοκυθάκια από τον φούρνο, και μόλις κρυώσουν τόσο ώστε μπορείς να τα πιάσεις, ξεφλούδισέ τα ή αφαίρεσε την ψίχα με ένα κουτάλι. Αν μείνει και κανένα μαύρο κομματάκι δεν μας πειράζει βρε, θα δώσει παραπάνω κάπνα. Πέτα την φλούδα, και βάλε την ψίχα από τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά υγρά, περίπου 15 λεπτά.
Ετοίμασε τα βούτυρο με τα κουκουνάρια: βάλε ένα μικρό τηγάνι, ή ένα μπρίκι γιατί ποιος θέλει να πλένει ολόκληρο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και λιώσε το βούτυρο. Ρίξε τα κουκουνάρια και ανακάτευε συνεχώς, μέχρι να πάρουν χρώμα, 3 με 4 λεπτά. Πρόσθεσε το μπούκοβο και 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι, ανακάτεψε, και τράβα το από τη φωτιά.
Σέρβιρε: Βάλε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο σκόρδο, το ταχίνι, 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι, μία πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακάτεψε λιώνοντας τα απαλά με ένα πιρούνι ή σε ένα μούλτι αν θέλεις πιο κρεμώδη υφή. Δοκίμασε και πρόσθεσε ό,τι άλλο χρειάζεται. Αν δεν είναι αρκετά καπνιστό, μπορείς να βάλεις λίγο καπνιστή πάπρικα ή καπνιστό αλάτι. Περίχυσε από πάνω με το ζεστό βούτυρο με τα κουκουνάρια, τελείωσε με τα μυρωδικάr, και σέρβιρε αμέσως μαζί με πίτες για τη βούτα.