Go Back

Καρμπονάρα με kimchi: η απόλυτη fusion μακαρονάδα

Η κλασική, κρεμώδης καρμπονάρα παντρεύεται απροσδόκητα με το ξινό, πικάντικο κίμτσι σε μια μακαρονάδα που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σου. Έτοιμη σε 15’ λεπτά.  
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutes

Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό
  • 2 λωρίδες μπέικον σε κομμάτια 1 εκ. (εγώ έβαλα vegan)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού kimchi ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα και έξτρα για το σερβίρισμα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προετοίμασε τα υλικά σου: κόψε το μπέικον σε κομμάτια του 1 εκ., ψιλόκοψε το kimchi και τα κρεμμυδάκια, τρίψε την παρμεζάνα.
  • Βράσε τα μακαρόνια: Βάλε μία κατσαρόλα με νερό και αρκετό αλάτι, τόσο όσο το νερό να θυμίζει θάλασσα, σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίξε τα μακαρόνια στο νερό και βράσε τα για όσο χρόνο λένε οι οδηγίες. Κράτα ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό που έβρασαν, και σούρωσε τα.
  • Στο ενδιάμεσο, ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σόταρε το μπέικον ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 4 λεπτά και βγάλε το από το τηγάνι. Εδώ σημείωση σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις vegan μπέικον. Επειδή δεν έχει αρκετό λιπάκι, σόταρέ το σε κάποιο λίπος ή λάδι.
    Ρίξε μέσα στο τηγάνι το ψιλοκομμένο kimchi, σόταρε το μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει ελαφρά, περίπου 5 λεπτά ακόμα, και μετά βγάλε το από το τηγάνι και βάλε το να κάνει παρεούλα με το μπέικον.
  • Ανακάτεψε καλά τα αβγά, το τυρί και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Μόλις τα μακαρόνια βράσουν, θέλω να κινηθείς πάρα πολύ γρήγορα. Ρίξε τα μακαρόνια μέσα στο μπολ με το μείγμα των αβγών και ανακάτεψε πάρα πολύ γρήγορα μέχρι να καλυφθούν καλά τα μακαρόνια με το μείγμα. Πρέπει ναι είσαι σβέλτο, για να μην γίνουν scrambled τα αβγά.
  • Ώρα να τα δέσουμε όλα μαζί. Πρόσθεσε το 1/4 του φλιτζανιού από το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια, και το kimchi με το bacon. Ανακάτεψε καλά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει και να γίνεται κρεμώδης. Αν η σάλτσα χρειάζεται αραίωμα, πρόσθεσε λίγο ακόμα από το νερό των μακαρονιών. Αλλά λίγο-λίγο.
  • Σέρβιρε αμέσως: χώρισε το μείγμα σε δύο βαθιά πιάτα, πρόσθεσε λίγο παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια από πάνω, και όρμα αμέσως. Masitge deuseyo!
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Ασιατική, Ιταλική
Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά