Σόταρε τα λαχανικά: Βάλε ένα τηγάνι ή ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίξε το ελαιόλαδο, και ζέστανε τους σπόρους μάραθου και το μπούκοβο μέχρι να βγάλουν άρωμα, για ένα περίπου λεπτό. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σόταρέ το μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 3 λεπτά. Ρίξε το σκόρδο, την πιπεριά και το κολοκυθάκι και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα, για άλλα 3-4 λεπτά. Πρόσθεσε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, και ανακάτεψε.
Ρίξε το ρύζι, κάνε ένα γρήγορο ανακάτεμα μέχρι να πάρει και αυτό λίγο χρώμα, για 1 λεπτό. Πρόσθεσε το ζεστό νερό, χαμήλωσε την φωτιά, σκέπασε με ένα καπάκι, και άσε το να βράσει με την ησυχία του μέχρι να μελώσει και ρουφήξει τα περισσότερα υγρά, για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Ρίχνε και κανένα μάτι στο ενδιάμεσο μήπως χρειάζεται να προσθέσεις κι άλλο νερό ή να χαμηλώσεις την φωτιά.
Ξεκαπάκωσε, πρόσθεσε τους κολοκυθοανθούς, ρίξε ένα ανακάτεμα για να μαλακώσουν και αυτοί λίγο για 1 λεπτό, σκόρπισε τον δυόσμο και τράβα από την φωτιά.
Σέρβιρε σε ένα βαθύ πιάτο, πασπάλισε από πάνω με τυράκι, ράντισε με λεμόνι, πάρε κουτάλι, και έγινες!