Go Back

Ντοματοσαλάτα με λάδι βασιλικού, πίκλα κρεμμυδιού, φέτα και αμύγδαλα

ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 20 minutes

Υλικά

  • ½ μικρό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας σουμάκ προαιρετικά
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξίδι
  • 10 φύλλα βασιλικού + κάποια έξτρα για το σερβίρισμα
  • 10 αμύγδαλα ή κάποιο άλλο ξηρό καρπό
  • 4 μικρές ζουμερές ντομάτες
  • 30 γρ. φέτα
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Ετοίμασε τη γρήγορη πίκλα κρεμμυδιού: Κόψε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές ροδέλες, ιδανικά με ένα μαντολίνο αν έχεις, βάλε το σε ένα μπολ με το σουμάκ, το ξίδι και λίγο αλάτι. Κάνε τους ένα ωραιότατο μασάζ για να πάει παντού το σουμάκ, και άφησέ τα στην άκρη όσο ασχολείσαι με τα υπόλοιπα, για 15 λεπτά.
  • Ετοίμασε το λάδι βασιλικού: βάλε τα φύλλα βασιλικού και κοπάνησε μέχρι να φωνάξουν έλεος και να βγάλουν όλα τα αρώματά τους. Ρίξε το λάδι στο γουδί, και ανακάτεψε. Ή ρίξε τα όλα σε ένα μούλτι και πάτα το κουμπί για μια drama free εκδοχή.
  • Καβούρντισε τα αμύγδαλα: βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει καλά. Ρίξε τα αμύγδαλα, και ανακάτευε τα μέχρι να πάρουν χρώμα και να σου σπάσει η μύτη από τη μυρωδιά. Βγάλε τα από το τηγάνι και σπάσε τα στο γουδί, ή με ένα μαχαίρι.
  • Συναρμολόγησε: κόψε τις ντομάτες σε άτσαλα κομμάτια, πασπάλισε με αλάτι και βάλε τες σε ένα βαθύ μπολ. Σπάσε την φέτα σε κομμάτια και μοίρασέ την στο πιάτο. Με ένα κουταλάκι, άπλωσε το λάδι βασιλικού να πάει παντού. Πασπάλισε τα αμύγδαλα. Πάρε μία ωραία χούφτα από τα κρεμμυδάκια και βάλε την από πάνω. Στόλισε και με λίγα φυλλαράκια βασιλικού. Πάρε πιρούνι, και απόλαυσε την όπως της αξίζει.
Γεύμα: Σαλάτα
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Vegetarian