Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις σύκο, μπορείς όταν τελειώσεις το καραμέλωμα των κρεμμυδιών, να προσθέσεις αντί για νερό, μια κουταλιά βαλσαμικό ξύδι και ελάχιστη ζάχαρη, ή μια κουταλιά της σούπας πετιμέζι.
Τα κρεμμύδια μπορείς να τα καραμελώσεις και από την προηγούμενη μέρα.
Θα καραμελώσεις που θα καραμελώσεις κρεμμύδια, κάνε παραπάνω ποσότητα, βάλε τα στο ψυγείο, και φάε τα με τα τυριά σου ή πρόσθεσε τα σε μπέργκερ, χοτ ντογκ, στην φάβα ή ακόμα και σε φακόρυζο.