Go Back

Baked oats με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

Θα είναι σαν κέικ, αλλά δεν θα είναι. Γιατί έχει σχεδόν ότι και ένα μπολ βρώμης. Ένα λιμπιστικό πρωινό που θα σε κρατήσει για ώρες.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ 5 minutes
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 25 minutes

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού νιφάδες βρώμης
  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα της επιλογής σου
  • ½ μπανάνα
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι προαιρετικά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • ½ κουταλιά της σούπας φιστικοβούτυρο
  • 1 κομμάτι σοκολάτα υγείας

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μούλτι χτύπησε τη βρώμη, το γάλα, την μπανάνα, το αβγό, το μέλι, το baking powder, το αλάτι και το κακάο.
  • Ρίξε το μείγμα σε μία κούπα που αντέχει στον φούρνο που έχεις βουτυρώσει ή στρώσει με λαδόκολλα. Ρίξε από πάνω το φιστικοβούτυρο και τη σοκολάτα. Ψήσε για 20 λεπτά. μέχρι οι άκρες να ξεκολλήσουν ελαφρά και το πάνω μέρος να επανέρχεται όταν το ακουμπάς. Αν το θέλεις πιο κεκοειδές, κάνε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα: βύθισε την οδοντογλυφίδα, και αν βγει στεγνή, είναι έτοιμο, αλλιώς συνεχίζεις το ψήσιμο.
  • Βγάλε από το φούρνο, άφησε το για λίγο να κρυώσει ελαφρά, και όρμα.

Σημειώσεις

Το καλύτερο με τα baked oats είναι ότι μπορείς να το προσαρμόσεις ανάλογα με τα κέφια σου. Αντί για κακάο, φιστικοβούτυρο και σοκολάτα, μπορείς να κάνεις οποιονδήποτε συνδυασμό από ξηρούς καρπούς, φρούτα, μπαχαρικά, spreads και ό,τι άλλο υπάρχει στα ντουλάπια.
 
Γεύμα: Πρωινό
Λέξεις-κλειδιά: Γλυκές συνταγές, Ζύμες