Σε ένα τηγανάκι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σόταρε το σκόρδο για 30’. Άδειασε την κονσέρβα μαζί με τα ζουμιά, πρόσθεσε το κύμινο και αλάτι και μαγείρεψε τα μέχρι να ζεσταθούν.
Όσο τα φούλια ζεσταίνονται, βάλε σε ένα γουδί (αν θες να εκτονωθείς λίγο) ή σε ένα μούλτι (δεν θα σε παρεξηγήσω) την πιπεριά με τον χυμό από το λεμόνι και κοπάνά τα.
Με ένα πιρούνι λιώσε κάποια από τα φούλια, κρατώντας κάποια ολόκληρα. Εμένα μ’αρέσει να βάζω μερικά λίγα μπλέντερ για να γίνουν κρέμα, και να τα ανακατεύω με τα υπόλοιπα για να έχουν ενδιαφέρον οι υφές.
Ρίξε την σάλτσα πιπεριάς / λεμονιού μέσα στα φούλια και ανακάτεψε, δοκίμασε και διόρθωσε το αλάτι ή το λεμόνι αν χρειάζεται.
Και σέρβιρε: μπορείς να το φας απευθείας από το τηγάνι ή να σερβίρεις σε μπολ. Ρίξε από πάνω ελαιόλαδο & ταχίνι, πασπάλισε με τον μαϊντανό, ρίξε τα ντοματίνια, την καυτερή πιπεριά, πάρε ζεστές πιτούλες και όρμα.