Μανιτάρια πλευρώτους λεμονάτα στον φούρνο με πατάτες με dressing μαϊντανού
Αν σου άρεσε το κοτόπουλο λεμονάτο, τότε μόλις βρήκες το νέο σου αγαπημένο meatless φαγητό. Με κρασί, αρωματικά και dressing μαϊντανού να απογειώνουν τη γεύση.
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 1 ώραώρα
Υλικά
500γρ.μανιτάρια πλευρώτους
500γρ.πατάτες
100mlλευκό κρασί ξηρό
1λεμόνι, τον χυμό και το ξύσμα του
2κουταλιές της σούπαςελαιόλαδο
1 ½κουταλιές της σούπαςμουστάρδα
2σκελίδεςσκόρδοψιλοκομμένες
¼κουταλάκι του γλυκούμπούκοβο
2κλαδάκια δεντρολίβανο ή θυμάρι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για το dressing:
2κουταλιές της σούπαςελαιόλαδο
½κουταλιά της σούπαςχυμό λεμόνι
2κουταλιές της σούπαςμαϊντανόψιλοκομμένα, τα φύλλα μόνο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 180° C.
Χώρισε τα μανιτάρια πλευρώτους, και άνοιξε τα σε μικρότερα κομμάτια με τα χέρια σου. Κόψε τις πατάτες σε ακανόνιστες μπουκιές. Βάλε τα σε μία γάστρα, και αλατοπιπέρωσε καλά.
Σε ένα βαζάκι πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το κρασί, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το σκόρδο, το μπούκοβο, και το δεντρολίβανο, κλείσε το καπάκι και ταρακούνησέ τα για να ανακατευτούν καλά (ή ανακάτεψε με ένα κουταλάκι). Περίχυσε με το αυτό τα μανιτάρια και τις πατάτες και ανακάτεψε για να πάει παντού.
Καπάκωσε τη γάστρα και βάλε την στον φούρνο για μία περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.Αν δεν έχεις γάστρα, τοποθέτησε τα όλα σε ένα ταψάκι, πρόσθεσε 100 ml νερό και σκέπασε ερμητικά με αλουμινόχαρτο.
Όσο ψήνονται τα μανιτάρια, ετοίμασε το ντρέσινγκ. Πρόσθεσε όλα τα υλικά του σε ένα βάζο, ανακάτεψε καλά, και άφησέ το στην άκρη για να δέσουν οι γεύσεις.
Και σέρβιρε: χώρισε τα μανιτάρια και τις πατάτες σε δύο βαθιά πιάτα, πρόσθεσε το ζουμάκι που έχει μείνει στο ταψί, και από πάνω το dressing μαϊντανού.
Σημειώσεις
Αν δεν έχεις γάστρα, τοποθέτησε τα όλα σε ένα ταψάκι, πρόσθεσε 100 ml νερό και σκέπασε ερμητικά με αλουμινόχαρτο.