Φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο, χαλούμι, λεμόνι, μέλι και σπιτικό λάδι τσίλι
Ο απόλυτος συνδυασμός σε sandwich. Αλμυρό, ξινό, γλυκό και καυτερό. Μαζί.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 10 minutesλεπτά
Υλικά
3φέτεςχαλούμι
1φέταπροζυμένιο ψωμί
½ώριμοαβοκάντο
λεμόνι
½κουταλάκι του γλυκούμέλι
½κουταλάκι του γλυκούλάδι τσίλι
αλάτι
πιπέρι
Για το λάδι τσίλι:
½κούπαελαιόλαδο
½της κούπαςμπούκοβοκαυτερό, γλυκό ή συνδυασμό
Εκτέλεση
Ψήσε το χαλούμι: Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε το χαλούμι μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Παράλληλα, φρυγάνισε το ψωμί σου.
Και συναρμολόγησε. Λιώσε το αβοκάντο, βάλε λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και άλειψέ το στο ψωμί. Από πάνω τοποθέτησε το χαλούμι, λίγες σταγόνες λεμόνι, το μέλι και το λάδι τσίλι.
Για το λάδι τσίλι:
Βάλε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι σε χαμηλή φωτιά, και ζέστανε το ελαιόλαδο ελαφρά, για 2-3 λεπτά. Δεν θέλουμε να κάψει, μόνο να ζεσταθεί ελάχιστα. Σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι, βάλε το μπούκοβο. Ρίξε από πάνω το λάδι, και άκουσε το να τσιτσιρίζει. Άφησέ να κρυώσει τελείως, και αποθήκευσέ το στο ψυγείο για 2-3 μήνες.
Σημειώσεις
Αντί για χαλούμι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο τυρί ψήνεται όπως μαστέλο ή κεφαλοτύρι.Τώρα αν θες να βάλεις και ένα αβγό μάτι από πάνω, ξέρεις ότι θα είμαι η τελευταία που θα σου πω όχι.