Go Back

Τσιγαριστά φασόλια με αβγό και καπνιστό τυρί 

Μεταμόρφωσε ό,τι περίσσεψε από την φασολάδα της προηγούμενης σε ένα τελείως διαφορετικό πιάτο, μέσα σε 15 λεπτά.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutes

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. καπνιστό τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • ½ πιάτο φασολάδα
  • 1 αβγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάλε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζέστανε το ελαιόλαδο, ρίξε το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και τσιγάρισε το, για περίπου 5 λεπτά.
  • Αλεύρωσε το τυρί και ρίξε το στο τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
  • Ρίξε τη φασολάδα στο τηγάνι.
  • Μόλις ζεσταθεί η φασολάδα, κάνε μία μικρή τρύπα στην μέση, σπάσε ένα αβγό, και αλατοπιπέρωσέ το. Καπάκωσε και μαγείρεψε μέχρι ίσα-ίσα να γίνει το ασπράδι και να μείνει ο κρόκος ρευστός, για 5 περίπου λεπτά.
  • Βγάλε από τη φωτιά και πασπάλισε με τον μαϊντανό. Θα τα φας εννοείται απευθείας από το τηγάνι μαζί με χωριάτικο ψωμί για τις απαραίτητες βούτες.
Γεύμα: Brunch, Κυρίως
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: leftovers, Αβγά, Όσπρια