Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Βάλε τα ντοματίνια ολόκληρα σε ένα ταψί. Αν χρησιμοποιείς ντομάτες, βγάλε το κοτσάνι και κόψε τες στην μέση πρώτα. Ξεφλούδισε το κρεμμύδι, κόψε το στα 4 και βάλε το και αυτό στο ταψί. Βάλε το σκόρδο και το τζίντζερ με τη φλούδα τους, και την καυτερή πιπεριά στο ταψί. Αλάτισε, ρίξε το λάδι καρύδας, ανακάτεψε να πάει παντού. Βάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε μέχρι μαυρίσουν οι ντομάτες, για περίπου 45 λεπτά.
Βγάλε το ταψί από τον φούρνο. Ξεφλούδισε το τζίντζερ (ή και όχι, εγώ το βάζω με τη φλούδα). Ζούλα τα σκόρδα ώστε να βγει η ψίχα τους από την φλούδα.
Βάλε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Άδειασε μέσα το ταψί. Πρόσθεσε τον ζωμό, κατά προτίμηση ζεστό, και το γάλα καρύδας (κράτα λίγο για το σερβίρισμα). Πολτοποίησε τα πάντα με ένα ραβδομπλέντερ (ή εναλλακτικά, βάλε τα πάντα σε ένα μπλέντερ, και μετά ρίξε τα στην κατσαρόλα). Ζέστανε την σούπα μέχρι να δέσουν οι γεύσεις, για περίπου 5 λεπτά. Ανακάτεψε, δοκίμασε, και διόρθωσε το αλάτι αν χρειάζεται. Αραίωσε με ζεστό νερό αν θέλεις για να πετύχεις την πυκνότητα που σου αρέσει.
Μοίρασε τη σούπα σε 2 μπολ. Πασπάλισε με τα φύλλα κόλιανδρου και λίγες σταγόνες από το γάλα καρύδας. Σέρβιρε με μπόλικο φρέσκο πιπέρι, μπούκοβο ή κοκκινοπίπερο για να ανοίξει η μύτη, μια φετούλα lime και μπόλικο ψωμί για βούτες.