Κάνε τα αβγό ποσέ: Βάλε ένα κατσαρολάκι με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να σχηματίζει φυσαλίδες, χαμήλωσε τη φωτιά για να το διατηρήσεις σε αυτή την κατάσταση. Σπάσε τα αβγά πρώτα σε ένα φλιτζανάκι, και από το φλιτζανάκι ρίξε τα απαλά στο νερό, ένα -ένα. Βράσε τα μέχρι να σφίξει το ασπράδι αλλά να μείνει μαλακός ο κρόκος, περίπου 3-4 λεπτά. Μπορείς να τα βγάλεις με μία τρυπητή κουτάλα (αυτή για τα μακαρόνια κάνει τέλεια τη δουλειά) και να τσεκάρεις πιέζοντας απαλά πρώτα το ασπράδι και μετά τον κρόκο. Όταν είναι έτοιμα, βγάλε τα με την τρυπητή κουτάλα, και βάλε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
Ετοίμασε την hollandaise: Σε ένα μούλτι, χτύπα το αβοκάντο, το λεμόνι και το ζεστό νερό, μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα, για περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε σταδιακά το ελαιόλαδα και χτύπα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Τελείωσε με αλάτι και πιπέρι. Δοκίμασε και διόρθωσε το αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.
Φρυγάνισε το ψωμί σου σε φρυγανιέρα ή σε καυτό τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.
Και σέρβιρε: βάλε μια φέτα ψωμί, από πάνω τον σολομό, αλάτι και πιπέρι, τα αβγά, και τέλος περίχυσε με την hollandaise, πασπάλισε με τον άνιθο, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (που εγώ το ξέχασα στην φωτό, αλλά εσύ δεν θα το ξεχάσεις).