Καραμέλωσε τα κρεμμύδια: βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και μόλις πάρει θερμοκρασία, ζέστανε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ρίξε το κρεμμύδι, ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 5 λεπτά. Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, και βάλε κανένα ποτηράκι κρασί να πίνεις, γιατί εδώ θέλουμε υπομονή. Άφησε τα κρεμμύδια να σιγομαγειρευτούν μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν ένα καφέ χρώμα, για τουλάχιστον 40 λεπτά με 1 ώρα. Αν μπορείς και 2 ώρες, ακόμα καλύτερα. Στο ενδιάμεσο, ρίχνε ένα ανακάτεμα που και που, και αν έχουν κολλήσει καφετιά κομματάκια, ρίχνε λίγο ζεστό νερό, ένα κουταλάκι τη φορά, και τρίβε με την ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν.
Λίγο πριν γίνουν τα κρεμμύδια, βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν ίσα-ίσα τα μακαρόνια, ρίξε μπόλικο αλάτι, και βάλε τη σε δυνατή φωτιά να βράσει το νερό.
Πίσω στα κρεμμύδια σου. Μόλις πάρουν ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα, ρίξε μέσα στο τηγάνι το σκόρδο και το μπούκοβο, και ανακάτεψε για 1 λεπτό. Σβήσε με το κρασί, και άφησέ το να εξατμιστεί. Πρόσθεσε την πάστα ντομάτας και ανακάτεψε καλά. Αλατοπιπέρωσε.
Ρίξε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το νερό, και υπολόγισε 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία.
1-2 λεπτά πριν τελειώσουν τα μακαρόνια, πάρε με μία μεγάλη κουτάλα περίπου μισή κούπα νερό από την κατσαρόλα και ρίξε το στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Ανακάτεψε καλά μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια ζουμερή σάλτσα.
Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, βγάλε τα από την κατσαρόλα με μια κουτάλα μακαρονιών ή τσιμπίδα, και ρίξε τα μέσα στο τηγάνι. Ανακάτεψε καλά. Συνέχισε να ρίχνεις νερό από τα ζυμαρικά μέχρι να έχεις μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα.
Πασπάλισε με τον μαϊντανό και ανακάτεψε.
Και σέρβιρε: χώρισε τα ζυμαρικά σε 2 πιάτα, πρόσθεσε τριμμένο τυρί ακόμα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θες, μπορείς να τα δοκιμάσεις και με λίγο λεμόνι, για παραπάνω οξύτητα.