Go Back

Η Michelada είναι το δροσιστικό κοκτέιλ μπίρας που λείπει από τα καλοκαίρια σου

Aνάλαφρη, τσαχπίνικη και απόλυτα δροσιστική, αυτή η Michelada ήρθε από το Μεξικό για να σε βγάλει από διλήμματα τύπου παγωμένη μπίρα ή δροσερό κοκτείλ. 
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 5 λεπτά

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού chili τριμμένο
  • 2 σφήνες λάιμ
  • 60 ml χυμό ντομάτας που έχεις βάλει πριν στο ψυγείο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό από λάιμ
  • 1 κουταλιές της σούπας worcestershire σως
  • λίγες σταγόνες καυτερή σάλτσα
  • 1 παγωμένη μπίρα 330 ml μεξικάνικη ή άλλη ελαφριά lager

Εκτέλεση

  • Βάλε το αλάτι και το chili σε ένα πιάτο και ανακάτεψέ τα.
    1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού chili
  • Πέρασε το χείλος του ποτηριού με τη μία σφήνα λάιμ, και στην συνέχεια βούτηξέ το ανάποδα μέσα στο πιάτο με το αλάτι, και στριφογύρισέ το μέχρι να κολλήσει το μείγμα σε όλο το χείλος (ή μόνο στο μισό αν προτιμάς).
    2 σφήνες λάιμ
  • Ρίξε στο ποτήρι το χυμό ντομάτας, την worcestershire, λίγες σταγόνες καυτερής σάλτσας και ανακάτεψε.
    Γέμισε το ποτήρι με τη μπίρα, ρίχνοντας την σιγά σιγά.
    60 ml χυμό ντομάτας, 2 κουταλιές της σούπας χυμό από λάιμ, λίγες σταγόνες καυτερή σάλτσα, 1 παγωμένη μπίρα 330 ml, 1 κουταλιές της σούπας worcestershire σως
  • Σέρβιρε με την σφήνα λάιμ. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και λίγο τριμμένο πάγο, αλλά εγώ το αποφεύγω γιατί νερώνει το κοκτέιλ.
    2 σφήνες λάιμ

Σημειώσεις

Αν θέλεις, μπορείς αντί για χυμό ντομάτας, να βάλεις ανανά, μάνγκο ή και τίποτα.
Γεύμα: Ποτό
Κουζίνα: Μεξικάνικη
Λέξεις-κλειδιά: Cocktail