Ετοίμασε το tonnato. Σε ένα μπλέντερ, βάλε όλα τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το νερό, και ανακάτεψε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής, μεταξένια σάλτσα. Δοκίμασε, προσάρμοσε το λεμόνι αν χρειάζεται, πρόσθεσε αλάτι αν πιστεύεις ότι χρειάζεται, που μάλλον δεν θα χρειάζεται, και ξαναχτύπα.Βάλε 1 κουταλάκι του γλυκού παγωμένο νερό στο μπλέντερ, και ανακάτεψε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι η σάλτσα να γίνει γυαλιστερή. Αν ακόμα δεν έχει γίνει τελείως κρεμώδης, 1 κουταλάκι του γλυκού παγωμένο νερό ακόμα και ξαναχτυπά. 1 κονσέρβα 160 γρ. τόνο, ¼ της κούπας μαγιονέζα, ¼ της κούπας ελαιόλαδο, ½ λεμόνι, 1-2 φιλέτα αντζούγιας, 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού παγωμένο νερό
Ετοίμασε τις ντομάτες: Βγάλε τα κοτσάνια από τις ντομάτες, και κόψε τες πολύ λεπτές φέτες. Αλάτισέ τες.
1 κιλό ζουμερές ντομάτες, αλάτι
Και σέρβιρε: Πάρε δύο μεγάλα πιάτα. Άπλωσε αρκετή σάλτσα σε κάθε πιάτο. Από πάνω ξάπλωσε τις ντομάτες, πρόσθεσε λίγα φύλλα βασιλικού και κάππαρη, και τελείωσε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν σερβίρεις ως ορεκτικό θα κάνεις το ίδιο σε μια μεγάλη πιατέλα. Πάρε μπόλικο κρατσανιστό ψωμί και καλές βούτες.
κάππαρη, πιπέρι, χωριάτικο ψωμί, φύλλα βασιλικού