Ετοίμασε τα αρωματικά: Βάλε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ψήσε τους σπόρους κύμινο και το μπούκοβο (αν χρησιμοποιείς) για 2 λεπτά. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σώταρε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Πρόσθεσε την πιπεριά, το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη (αν χρησιμοποιείς) και συνέχισε να σωτάρεις για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ετοίμασε την σάλτσα: μέσα στο τηγάνι ρίξε τις ντομάτες με το ζουμί τους, την πάπρικα και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε σπάζοντας με το κάτω μέρος της κουτάλας τις ντομάτες. Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε τη σάλτσα μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 15 λεπτά. Αν χρειάζεται, πρόσθεσε νερό για να την αραιώσεις. Δοκίμασε και προσάρμοσε το αλάτι και τα μπαχαρικά. Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης.
Ρίξε τα αβγά: κάνε δύο τρύπες στην σάλτσα με μια ξύλινη κουτάλα και σπάσε μέσα τα αβγά. Σκέπασε το τηγάνι και μαγείρεψε σε πολύ-πολύ χαμηλή φωτιά ώστε να μείνει ο κρόκος ρευστός, για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι ίσα-ίσα να γίνουν. Τα αβγά θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται μέσα στη σάλτσα και αφού τα τραβήξεις από την φωτιά, οπότε βγάλε τα πριν ακόμα ψηθούν τελείως.
Ετοίμασε τη σάλτσα ταχίνι: σε ένα μικρό μπολ ρίξε το ταχίνι με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει σχετικά παχύρρευστο και να αλλάξει χρώμα. Αν χρειάζεται, αραίωσε την σάλτσα με λίγο νερό. Πρόσθεσε λίγες σταγόνες λεμόνι, ανακάτεψε, δοκίμασε και συμπλήρωσε λεμόνι αν χρειάζεται.
Σέρβιρε: βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπάλισε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τη σάλτσα από ταχίνι. Θα τα φας εννοείται απευθείας από το τηγάνι μαζί με πιττούλες ή χωριάτικο ψωμί για τις απαραίτητες βούτες.