Αυτή η συνταγή δεν είναι ακριβώς συνταγή. Είναι περισσότερο μια ιδέα για να αξιοποιήσεις το baba ganoush με καπνιστά κολοκυθάκια που σου περίσσεψε.
Γιατί ποιος είπε ότι οι αλοιφές – σαλάτες – μεζέδες, αυτά τα όπως τα λες τέλος πάντων, τρώγονται μόνο σαν ντιπ; Βάλε τα μέσα σε αραβική πίτα, ή ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί μαζί ό,τι άλλα καλούδια έχεις στο ψυγείο, και θα έχεις σε λίγα λεπτά το πιο τέλειο και γρήγορο γεύμα.
Εδώ, όσο baba ganoush επέζησε από την αρχική επιδρομή, μπήκε στο ψυγείο και έγινε την επόμενη μέρα μίνι wrap με αραβική πιτούλα, χαλούμι, ντομάτα, αγγουράκι και κρεμμυδάκι. Αλμυρό και ζεστό το χαλούμι, δροσερή η σαλάτα, κρεμώδες και αέρινο το baba ganoush, τραγανό το αγγουράκι. Όχι επειδή το έφτιαξα εγώ, αλλά ήταν ένα έπος.
Δες την συνταγή για το baba ganoush εδώ:
Wrap με ψητό χαλούμι και baba ganoush
Υλικά
- 2 φέτες χαλούμι περίπου 40 γρ.
- ντομάτα
- αγγουράκι
- κρεμμύδι
- χυμό από λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- αραβική πίτα μικρή
- baba ganoush
- φύλλα κόλιανδρου ή άλλο μυρωδικό
- θυμάρι
- σουσάμι
- σουμάκ
Εκτέλεση
- Ψήσε το χαλούμι: Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε το χαλούμι μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Κόψε τα λαχανικά: στο ενδιάμεσο, κόψε σε φέτες την ντομάτα το αγγουράκι και το κρεμμύδι, και βάλε λεμόνι, αλάτι, πιπέρι.
- Συναρμολόγησε: Ζέστανε αν θέλεις την αραβική στο τηγάνι, λίγα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Βάλε μία γενναία ποσότητα baba ganoush, από πάνω τα λαχανικά, τις φέτες χαλούμι, τον κόλιανδρο, πασπάλισε με θυμάρι, σουσάμι και σουμάκ, δίπλωσε και όρμα!